Glasvezel

Voor supersnel internet, maar ook voor kabeltelevisie en telefonie is er sinds juni 2013 glasvezel in Elspeet. Meer informatie:

http://www.eindelijkglasvezel.nl/elspeet/

glasvezel


Historie van glasvezel in Elspeet

Laatste update: 2012-03-07

Er komt glasvezel in Elspeet. In de Band staat het nieuwsbericht. Het eerdere bericht over weinig aanmeldingen in Elspeet blijkt onjuist: in Vierhouten en Elspeet waren er in februari al meer dan 30% aanmeldingen, alleen Hulshorst bleef achter maar ook die dorpskern doet nu mee.


Laatste update: 2012-02-08

Het lijkt er toch ernstig op dat Elspeters liever met verouderde technologie blijven werken en langzame en beperkte verbindingen hebben... jammer. Reggefiber verlengd de inschrijftermijn tot 4 maart, maar zonder meer inschrijvingen wordt het exit, genoeg andere dorpen die wel graag willen. Nieuwsbericht: verlengd.png


Laatste update: 2012-01-29

In De Band stond weer een goed artikel van Eric over de huidige stand van zaken (archief).


Laatste update: 2012-01-08

Als 30% van de Elspeetse huishoudens zich inschrijft voor glasvezel, dan komt er glasvezel in Elspeet. Anders gaan andere gemeenten voor en zullen we jaren in de wachtstand gezet worden... In De Band stond hierover een artikel en ook de Dorpsvereniging berichtte hierover.

Je kunt je inschrijven op het zgn. vraagbundelingsgebied bij XS4all. Dat is wat ik adviseer en ook zelf gedaan heb. Ga naar https://www.xs4all.nl/glasvezel en doe je bestelling.

En mogelijk wordt het glasvezelnetwerk nog sneller dan verwacht: sneller.rtf

Groet, Evert


Laatste update: 2011-11-10

Er is ook een andere mogelijkheid, die bij mij nog niet goed werkte. Aanmelden lijkt te kunnen op http://www.eindelijkglasvezel.nl/elspeet/, maar dat gaat nog niet helemaal goed. Vul je adres in, en klik op "check aanbod". Daarna krijg je een lange lijst, maar die kun je snel korter maken door rechtsboven je voorkeuren aan te vinken. Helaas kun je daarna nog geen definitieve bestelling doen - mij lukte het in ieder geval niet bij XMS en Solcon, dus ik weet niet zeker of de intentie om te bestellen correct geregistreerd wordt. Waarschijnlijk niet, want via bovenstaande link kun je ook nog niet "schrijf u nu in" aanklikken. Merk ook op dat XS4all nog niet in het lijstje staat, terwijl je bij XS4all al wel een voorinschrijving kunt doen, en bij XMS en Solcon op de website nog niet!

Valide CSS!   Valide HTML5!